Euro s-a stabilizat în apropierea pragului de 4,36 lei. Dolarul scade uşor

Autor: Stefan Musgociu Postat la 07 martie 2013 11 afişări

Cursul de schimb s-a întors sub nivelul de 4,36 lei/euro în a doua parte a şedinţei interbancare de ieri şi a încheiat în scădere uşoară, într-o piaţă unde volumele de tranzacţionare au fost în media ultimelor zile

Cursul de schimb s-a întors sub nivelul de 4,36 lei/euro în a doua parte a şedinţei interbancare de ieri şi a încheiat în scădere uşoară, într-o piaţă unde volumele de tranzacţionare au fost în media ultimelor zile. Cotaţiile au coborât treptat în prima parte a zilei, jucătorii reacţionând la datele privind creşterea economică de 0,3% de anul trecut, iar cursul a ajuns foarte aproape de 4,35 lei/euro. Spre mijlocul zilei însă ordine de cumpărare de euro din partea unor companii clienţi ai băncilor au ridicat uşor cotaţiile peste 4,36 lei/euro. Ulterior, cursul cursul s-a întors sub 4,36 lei/euro. Comparativ, zlotul şi forintul s-au depreciat cu circa o jumătate de procent faţă de euro în sesiunea de ieri. Cursul de referinţă anunţat miercuri de BNR a crescut nesemnificativ, la 4,3615 lei/euro. Totodată, rata oficială pentru dolarul american a scăzut uşor, la 3,3474 lei/dolar, în timp ce paritatea leu/franc elveţian a scăzut la 3,5435 lei/franc.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curs BNR,
leu,
cotaţii,
euro,
dolar
/actualitate/euro-s-a-stabilizat-in-apropierea-pragului-de-4-36-lei-dolarul-scade-usor-10652106
10652106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.