Euro ieftin devine o amintire: Analiştii financiari cred că euro va depăşi 4,88 lei în următoarele 12 luni. Încrederea în economie este zdrobită la minimul din 2012

Postat la 27 februarie 2019 51 afişări

Analiştii financiari estimează deprecierea monedei naţionale în următoarele 12 luni, la o medie de 4,8884 lei/euro, şi o rată medie a inflaţiei de 3,84%, arată Indicatorul de Incredere Macroeconomică al CFA Romania.

Euro ieftin devine o amintire: Analiştii financiari cred că euro va depăşi 4,88 lei în următoarele 12 luni. Încrederea în economie este zdrobită la minimul din 2012

În luna ianuarie 2019, Indicatorul a a scăzut fata de luna anterioara cu 4,9 puncte până la valoarea de 23,8 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 22,2 puncte). Aceasta este cea mai mică valoarea incepând cu iulie 2012. Această evoluţie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

 

Astfel, Indicatorul conditţiilor curente a scăzut faţp de luna anterioară cu 7,1 puncte, până la valoarea de 39,3 puncte (faţă de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 17,9 puncte). Aceasta este cea mai redusă valoare a indicatorului condiţiilor curente incepând cu martie 2013. Indicatorul anticipatiilor a scăzut cu 3,8 puncte până la valoarea de 16puncte, minim istoric, (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 24,4 puncte).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analisti,
financiar,
incredere,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.