Cum a dus un PANTOF RUP la pierderi de peste 1 miliard de dolari pentru o companie gigant

Autor: Andra Stroe Postat la 27 februarie 2019 559 afişări

Acţiunile gigantului Nike s-au prăbuşit cu 1,1 miliarde de dolari după ce unui baschetbalist i s-a rupt pantoful în timpul meciului, cauzându-i o accidentare la genunchi.

Cum a dus un PANTOF RUP la pierderi de peste 1 miliard de dolari pentru o companie gigant

Valoarea companiei a scăzut cu 1,7% joi, după ce a fost acuzată în repetate rânduri că este vinovată de accidentarea baschetbalistului Zion Williamson, incident urmărit în direct la televizor de milioane de telespectatori, relatează The Independent.

Iubitorii baschetului din Statele Unite au privit îngroziţi cum vedeta meciului si-a scrântit genunchiul şi s-a prăbuşit îndurerat pe podea, după ce talpa pantoful sport Nike pe care îl purta s-a dezlipit şi a căzut. Sportivul, care este „vânat” pentru a fi inclus în NBA din sezonul viitor, a trebuit să părăsească meciul jucat între echipa sa de la Universitatea Duke Blue Devils şi rivalii de la North Carolina Tar Heels.

La meci a fost prezent şi Barack Obama. „Pantoful lui s-a stricat", a exclamat el în momentul în care a observat incidentul. Fostul preşedinte i-a urat ulterior sportivului, într-o postare pe Twitter, „însănătoşire grabnică”.

Reabilitarea Nike a fost relativ rapidă; acţiunile companiei sportive au şters majoritatea pierderilor până vineri, pe măsură ce pieţele bursiere din SUA au crescut pe fondul unor ştiri economice mai pozitive.

Mario Natarelli, managing partner al agenţiei MBLM din New York, a declarat pentru CBS News că accidentarea lui Williamson a fost o „eşec vizibil al structurii pantofului pentru o companie dedicată performanţei şi tehnologiei produselor sale".

Analiştii au adăugat că funcţionarea defectuoasă ar putea afecta capacitatea firmei de a semna cu Williamson, odată ce acesta va opta pentru o înţelegere care ar putea valora milioane.

Într-o declaraţie, compania a spus: „Suntem în mod evident îngrijoraţi şi îi dorim lui Zion o recuperare rapidă. Deşi este un eveniment izolat, lucrăm la identificarea problemei."

Companiile ca Nike plătesc milioane de dolari pentru dreptul exclusiv de a pregăti echipe de înaltă calitate ca Duke, iar sportivii lor trebuie să poarte uniforme şi pantofi sport fabricaţi de ei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
pierderi,
accidentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.