Euro atinge un nou maxim istoric: cursul depăşeşte pragul de 4,67 lei/euro

Postat la 09 ianuarie 2019 110 afişări

Euro a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din istorie, ajungând la 4,6722 lei.

Euro atinge un nou maxim istoric: cursul depăşeşte pragul de 4,67 lei/euro

Avansul euro în raport cu leul vine după şedinţa de politică monetară de ieri de la BNR, când Banca Naţională a păstrat dobânda la 2,5%. 

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a criticat dur ordonanţa Guvernului prin care a fost impusă taxa pe activele bancare, numind-o o „bombă greu de înţeles“ şi o „trăsnaie“ care afectează nu doar băncile comerciale, ci şi flexibilitatea şi eficienţa politicii monetare şi nu va ajuta nici Executivul. „Ne-a luat şi pe noi prin surprindere trăsnaia. Principalul element de nemulţumire este că nu s-a discutat cu industria. Discuţi cu industria bancară, nu vii la sfârşit de an, în prag de Crăciun, cu o bombă de asta greu de înţeles. Cred că domnul ministru de finanţe va discuta cu industria. Au şi nelămuriri cum se aplică. Trebuie să vă spun că avem şi noi. Sunt aspecte pe care cu greu le înţe­le­gem“, a declarat guvernatorul BNR la briefingul de pre­să de după prima şedinţă de politică monetară din 2019.

 

Citiţi mai multe pe Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prag,
maxim istoric,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.