Euro atinge maximul ultimelor 6 luni faţă de dolar, din cauza temerilor provocate de economia Chinei

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 24 august 2015 67 afişări

Euro a urcat luni la maximul ultimelor şase luni şi jumătate, iar yenul la cel mai ridicat din ultima lună şi jumătate în raportul cu dolarul, investitorii renunţând la activele considerate riscante în favoarea unor plasamente mai sigure, din cauza perspectivei de încetinire a economiei chineze.

Indicele dolarului, care măsoară performanţa monedei americane faţă de şase monede majore, este în declin cu 0,7%, la cel mai redus nivel din ultimele două luni, din cauza aşteptărilor în scădere ale investitorilor ca Rezerva Federală (Fed) americană să înceapă creşterea dobânzilor în septembrie, relatează Reuters.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a coborât sub 2%, reducând atractivitatea dolarului.

Euro a urcat la 1,1499 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din februarie, ulterior fiind tranzacţionat la 1,147 dolari pe unitate, în creştere cu 0,6%.

Dolarul a coborât la 120,73 yeni pe unitate, fiind în declin cu mai mult de un yen, de la nivelul de 121,96 yeni pe unitate atins vineri la New York.

Bursele asiatice au atins luni minime ale ultimilor trei ani, influenţate de declinul de 8,5% al bursei din Shanghai, cel mai grav din 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EURO,
CURS,
/actualitate/euro-atinge-maximul-ultimelor-6-luni-fata-de-dolar-din-cauza-temerilor-provocate-de-economia-chinei-14685884
14685884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.