Euro a urcat puternic faţă de dolar, după ce Bundestagul a ratificat acordul pentru Grecia

Postat la 28 februarie 2012 53 afişări

Moneda euro s-a apreciat marţi puternic faţă de dolar, după ce parlamentul german a aprobat al doilea acord de finanţare externă a Greciei, dar şi datorită optimismului privind operaţiunea de refinanţare pe trei ani pregătită pentru miercuri de Banca Centrală Europeană (BCE).

Cancelarul german Angela Merkel a bifat luni noapte o victorie importantă în parlament, legislativul ratificând cu majoritate largă cel de-al doilea acord de salvare a Greciei, de 130 miliarde euro.

Pachetul a fost aprobat cu 496 de voturi pentru, 90 împotrivă şi cinci abţineri, toţi cei 591 de membri ai Bundestagului fiind prezenţi la sesiunea specială dedicată acestui vot.

Numărul foarte ridicat de voturi pentru se datorează în principal social-democraţilor şi "verzilor" din opoziţie, care au optat în bloc în favoarea acordului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euro,
dolar,
Bundestag,
Grecia
/actualitate/euro-a-urcat-puternic-fata-de-dolar-dupa-ce-bundestagul-a-ratificat-acordul-pentru-grecia-9351820
9351820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.