Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în Colectiv, despre amânarea pronunţării definitive a sentinţei: „Statul nu poate fi condamnat, s-ar crea un precedent împotriva lui”

Postat la 03 ianuarie 2022 141 afişări

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în Colectiv, despre amânarea pronunţării definitive a sentinţei: „Statul nu poate fi condamnat, s-ar crea un precedent împotriva lui”

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care a murit în spital la trei săptămâni după incendiul din Clubul Colectiv, a declarat, pentru Gândul, că amânarea cu două luni a pronunţării în dosarul „Colectiv” reprezintă o tergiversare, pentru că „statul nu poate fi condamnat”.

„Bănuiam că se amână pronunţarea. Este o tergiversare a dosarului. Sunt convins că nu se doreşte o condamnare a oamenilor statului. Aici este toată problema, se tot amână, şi sigur se va mai amâna. Statul nu poate să plătească. Este vorba de banii pe care statul ar trebui să-i plătească, dar nu vrea. Un astfel de caz ar putea crea un precedent. Să ne imaginăm câte procese ar putea să apară după o astfel de decizie de condamnări în cazul Colectiv. Deci problema este că statul nu poate să fie condamnat. Statul nu-şi face treaba în niciun domeniu”, a declarat, pentru Gândul, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Sentinţa definitivă, amânată pentru 3 martie

Judecata în dosarul ”Colectiv” s-a încheiat pe 21 decembrie 2021, după 32 de termene, dar atunci completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a amânat pronunţarea sentinţei definitive pentru 3 ianuarie 2022.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amanare,
refuz,
condamnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.