Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, stabileşte un nou record

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 04 mai 2021 51 afişări

Ether, moneda virtuală asociată cu blockchain-ul Ethereum, a atins un nivel record de 3.474 de dolari, continuând un raliu de aproape 360% anul acesta.

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, stabileşte un nou record

Interesul în criptomonede a explodat în ultimul an pe măsură ce Bitcoin-ul a continuat să crească într-un ritm fără precedent, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Printre factorii din spatele popularităţii activelor digitale se numără interesul instituţional şi atenţia acordată de giganţi precum Tesla, care a cumpărat până acum 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum acţionează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii. Ethereum este numele reţelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieţei crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt şi cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de şapte zile”, spune Nigel Green, expert în criptomonede şi CEO-ul firmei de consultanţă financiară deVere Group.

Aşa-numitele contracte inteligente sunt una dintre principalele caracteristici ale Ethereum, reprezentând – în linii mari – o colecţie de coduri şi date. De asemenea, există un interes tot mai mare pentru modurile în care poate fi folosit Ethereum pentru conceptul de finanţe descentralizate (DeFi), un sistem financiar deschis , unde se pot construi diferite instrumente şi servicii financiare mici într-o manieră descentralizată.

Totodată, majoritatea NFT-urilor (token-uri nefungibile) – un trend în continuă ascensiune – sunt lansate pe blockchain-ul Ethereum, a cărei infrastructură permite astfel de dezvoltări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ether,
moneda,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.