Eşti bolnav de Covid-19? Iată de ce nu mai poţi beneficia de concediu medical

Postat la 09 iulie 2020 598 afişări

Medicul de familie Raluca Zoiţeanu spune că nu poate să acorde concediu medical unui pacient care a avut Covid-19 şi a stat în izolare sau în carantină, sau care a plecat pe propria răspundere din spital, tocmai pentru că a fost desfiinţat Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie.

Autorităţile susţin că medicii de familie trebuie să procedeze ca până acum. 

„Dacă acest pacient respectă regulile de izolare la domiciliu, are o recomandare că s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie, acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. 

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.