LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Este oficial: Motoarele diesel şi cu benzină au murit. Volkswagen renunţă definitiv la fabricare automobilelor cu combustie internă

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 05 decembrie 2018 3206 afişări

Este oficial: Motoarele diesel şi cu benzină au murit. Volkswagen renunţă definitiv la fabricare automobilelor cu combustie internă

Fabricantul german de automobile Volkswagen va dezvolta ultima generaţie de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026, urmând să treacă exclusiv pe fabricarea de maşini electrice, a anunţat strategul şef al companiei, citat de Reuters.

Volkswagen face o mutare strategică de anvergură spre vehiculele electrice, ca urmare a scandalului emisiilor din 2015, în urma căruia a plătit amenzi de peste 27 de miliarde de euro.

"În anul 2026 vom fabrica ultimul produs bazat pe un motor cu combustie", a declarat Michael Jost la conferinţa de la o conferinţă organziată de Handelsblatt, la sediul Volkswagen din Wolfsburg, Germania.

Un purtator de cuvant al companiei a confirmat ca remarcile lui Jost au insemnat ca VW, cea mai bine vândută marcă din Europa şi din China se va concentra pe maşini electrice.

VW va continua să-şi adapteze autovehiculele pe benzină şi diesel pentru a respecta standardele de mediu pe durata de viaţă a acestor vehicule, dar producătorul german de maşini este acum angajat să ia măsuri radicale pentru a opri încălzirea globală, a spus Jost.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUTOMOBILE,
STRATEGIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.