BEI: Doar 68 % dintre firmele româneşti au investit în ultimul exerciţiu financiar, 87 % în UE

Postat la 04 decembrie 2018 85 afişări

Deficitul de investiţii din România este semnificativ, în ciuda creşterii economice din ultimii ani, determinată însă în principal de consum, iar activitatea de investiţii rămâne una dintre cele mai scăzute: doar 68 % dintre firme au investit în ultimul exerciţiu financiar, comparativ cu 87 % în UE.

BEI: Doar 68 % dintre firmele româneşti au investit în ultimul exerciţiu financiar, 87 % în UE

Acestea sunt câteva dintre concluziile sondajului anual al Grupului BEI privind investiţiile (EIBIS) prezentat recent la Bucureşti.

Documentul mai relevă faptul că incertitudinea în ceea ce priveşte viitorul, precum şi reglementările privind întreprinderile şi piaţa muncii reprezintă cele mai semnificative bariere în calea investiţiilor, iar firmele inovatoare din domeniul tehnologiilor avansate sunt cele mai expuse la dificultăţi în obţinerea de finanţare externă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firme,
exercitiu,
financiar,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.