Este oficial: Lista marilor contribuabili nu va mai fi actualizată anul acesta, ci abia la sfârşitul anului 2023

Autor: Alexandru Nanu Postat la 20 decembrie 2022 41 afişări

Este oficial: Lista marilor contribuabili nu va mai fi actualizată anul acesta, ci abia la sfârşitul anului 2023

Lista marilor contribuabili va mai fi actualizată de ANAF abia în luna decembrie a anului 2023, deşi aceasta trebuie actualizată anual în fiecare an, conform unui ordin recent al ANAF.

Mai exact este vorba despre Ordinul nr. 2.518 din 12 decembrie 2022 pentru modificarea unor ordine ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mari şi mijlocii, publicat în Monitorul oficial nr. 1207 din 15 decembrie 2022.

Astfel, pentru actualizarea listei marilor contribuabili, inclusiv a listei sediilor secundare ale acestora, termenul, care se împlineşte în anul 2022, se prorogă până la data de 10 decembrie 2023.

De asemenea, sunt contribuabili mijlocii contribuabilii care nu intră în categoria marilor contribuabili, stabiliţi în ordine descrescătoare în funcţie de criteriul de bază prevăzut la art. 5, selectaţi în limita unui număr maxim de 15.000 de contribuabili.

Conform referatului de aprobare a prezentului ordin, “nu se justifică actualizarea în acest an a listei contribuabililor mari, având în vedere faptul că această listă a fost actualizată în 2021 potrivit Ordinului pentru aprobarea numărului de contribuabili mari şi a Listei marilor contribuabili nr.1782 din 04.11.2021, iar evoluţia acestora nu sa modificat semnificativ”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lista,
anaf,
contribuabili,
publicare,
portal,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.