Este oficial: În 13 iunie va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienţii săi

Postat la 05 mai 2022 4972 afişări

Este oficial: În 13 iunie va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienţii săi

Integrarea Idea Bank în Grupul Financiar Banca Transilvania este în desfăşurare până în 13 iunie, când va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienţii săi.

Banca Transilvania a anunţat astăzi primele servicii pentru clienţii Idea Bank, precum şi lansarea unui link cu informaţii utile microsite, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Serviciile Băncii Transilvania pentru clienţii Idea Bank, valabile din 18 aprilie sunt folosirea bancomatelor BT, plata ratelor la Banca Transilvania şi un Call Center dedicat.

Concret, de astăzi toţi clienţii Idea Bank pot folosi cardurile la ATM-urile Băncii Transilvania în aceleaşi condiţii de cost cu cele de la Idea Bank. Totodată, clienţii Idea Bank pot achita ratele aferente creditelor de la Idea Bank inclusiv în sediile BT, precum şi prin self-banking, la aparatele BT Express, pe baza codului de bare de pe documentele aferente generate de Idea::Bank. Call Center-ul dedicat este 0800 800 881, Ă40 264 308 014, ideaBT@btrl.ro.

Într-o etapă următoare, începând cu 10 mai, clienţii Idea Bank vor primi prin e-mail şi/sau poştă o informare personalizată cu privire la toate produsele şi serviciile pe care Banca Transilvania le oferă, ca urmare a cesiunii de contracte, echivalent al celor de la Idea Bank.

Din 14 iunie clienţii Idea Bank care devin clienţi BT vor putea accesa produsele şi serviciile exclusiv prin Banca Transilvania.

După ce în 2015 Banca Transilvania a cumpărat Volksbank, în 2018 a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing, iar în 2021 a achiziţionat Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare.

În octombrie 2021 Banca Transilvania anunţa că a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni deţinut de către polonezi de la Getin Holding în capitalul social al Idea Bank, precum şi a participaţiilor în capitalul social al Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare. Finalizarea tranzacţiei prin care Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, a preluat pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la entităţile Idea pe piaţa românească a intrat în linie dreaptă, după primirea aprobărilor de la Consiliul Concurenţei şi BNR, şi acum se realizează finalizarea operaţiunilor.

Idea Bank va rămâne entitate juridică, parte din Grupul Financiar BT, va avea brand nou şi va deveni hub digital în cadrul căruia vor fi dezvoltate soluţii de banking online.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.