ERUPŢIE VULCANICĂ în Indonezia: Mii de oameni au fost evacuaţi

Postat la 16 septembrie 2013 59 afişări

Aproape 6.000 de persoane au fugit din propriile locuinţe pe Insula indoneziană Sumatra, după erupţia unui vulcan din care ieşeau coloane de fum impresionante luni, au anunţat surse oficiale.

ERUPŢIE VULCANICĂ în Indonezia: Mii de oameni au fost evacuaţi

 Vulcanul Sinabung, situat în nordul Sumatra (nord-vestul Indoneziei), a început să erupă duminică dimineaţa, aruncând pietriş şi cenuşă peste satele din zonă.

"Numărul persoanelor evacuate este de 5.956", majoritatea provenind din şase sate situate într-o rază de trei kilometri în jurul vulcanului, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Catastrofe.

Locuitorii s-au refugiat în biserici, moschei sau clădiri aparţinând autorităţilor, a precizat reprezentantul local al Agenţiei, Asren Nasution.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eruptie-vulcanica-in-indonezia-mii-de-oameni-au-fost-evacuati-11340359
11340359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.