Eroarea din 2010 de la exit poll se repeta la Chisinau: nu Dorin Chirtoaca, ci Igor Dodon castiga alegerile

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 iunie 2011 29 afişări

Contrar rezultatelor sondajului de duminica seara de la iesirea de la urne, Dorin Chirtoaca, actualul primar al Chisinaului si candidat din partea Partidului Liberal, a fost devansat la numarul de voturi de Igor Dodon, candidatul comunistilor.

Dupa numararea a 99% din voturile exprimate la alegerile locale in orasul Chisinau (fara suburbii), care inseamna 38,8% din voturile exprimate in aria municipiului, Igor Dodon (foto stanga) conduce cu 52%, iar Chirtoaca (foto dreapta) are 43%, potrivit Consiliului Electoral de Circumscriptie Chisinau, preluat de ProTV.md.

In alegerile pentru Consiliul Municipal Chisinau, dupa procesarea a 90% din voturi, Partidul Comunistilor din Republica Moldova are 49,9%, Partidul Liberal - 29,8%, Partidul Liberal-Democrat din Moldova - 12,8%, Partidul Democrat din Moldova - 2,7%.

Sondajul de opinie la iesirea din sectiile de votare, efectuat duminica seara de CBS-AXA, IPP, IESPM si ADEPT, la comanda Publika TV, il indicase drept castigator pe Chirtoaca, cu 52,7% din voturi, urmat de Dodon cu 41%. Marja de eroare anuntata era de 2,5%.

Eroarea de la exit poll o repeta pe cea de la alegerile generale din noiembrie anul trecut, cand sondajul IRES comandat de televiziunea Publika indica un avans al liberal-democratilor cu 34,4% din voturi, urmati de comunisti cu 26%. In realitate, Partidul Comunistilor a avut 39,3% din voturi, urmat la distanta de Partidul Liberal-Democrat cu 29,4%.

La alegerile locale de duminica din Republica Moldova au fost puse in joc 898 de functii de primar si 11.740 de functii de consilieri locali. Participarea la vot a fost de 54,39% la scara nationala, cu circa 2% mai mare decat la alegerile locale din 2007, si de 56,47% la Chisinau.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eroarea-din-2010-de-la-exit-poll-se-repeta-la-chisinau-nu-dorin-chirtoaca-ci-igor-dodon-castiga-alegerile-8316563
8316563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.