Era banilor ieftini continuă: Deutsche Bank crede că dobânzile vor scădea în toată lumea

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 iulie 2019 113 afişări

Băncile centrale din toată lumea vor reduce dobânzile după poziţiile asumate de Banca Centrală Europeană şi de Rezerva Federală (n.r: banca centrală americană), potrivit analiştilor Deutsche Bank, citaţi de CNBC.

Era banilor ieftini continuă: Deutsche Bank crede că dobânzile vor scădea în toată lumea

Preşedintele BCE Mario Draghi ar putea revizui perspectivele şi ar putea semnala o reducere de dobândă chiar în luna septembrie, iar pieţele aşteaptă o reducere de 0,25% a dobânzii după întâlnirea Comitetului FED de săptămâna viitoare.

Strategii Deutsche Bank prevăd că o suită de bănci centrale din pieţele emergente se vor alinia acestor decizii, în contextul în care încearcă să livreze stimuli economici suplimentari şi să „limiteze propagarea şocurilor generate de pieţele de capital”.

Scăderea costurilor de finanţare din partea băncii centrale vine de cele mai multe ori pentru stimularea economiei prin încurajarea businessurilor să împrumute şi să investească.

Într-o notă publicată miercuri, strategii Deutsche Bank Quinn Brody, Himanashu Porwal şi Jim Reid au revizuit previziunile de creştere pentru pieţele emergente în 2019, sugerând că activitatea de producţie din pieţele emergente „prezintă acum un tipar persistent de slăbiciune” similar cu cel din pieţele dezvoltate.

Astfel au redus previziunile pentru Rusia, Africa de Sud, Turcia, India, Indonezia, Filipine, Vietnam, Brazilia şi Chile.

„Economiile asiatice sunt trase cel mai mult în jos de şocurile persistente care vin dinspre politicile comerciale”, scriu analiştii, atrăgând atenţia că în America Latină aşteptările de creştere vor continua să se deterioreze în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutsche bank,
dobanzi,
continuare,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.