Epopeea lui Musk cu Twitter ricoşează: Într-o încercare disperată să reînvie cererea pentru maşini, Tesla face în premieră un discount de 7.500 de dolari în SUA la noile comenzi

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 25 decembrie 2022 110 afişări

Epopeea lui Musk cu Twitter ricoşează: Într-o încercare disperată să reînvie cererea pentru maşini, Tesla face în premieră un discount de 7.500 de dolari în SUA la noile comenzi

 

Tesla oferă reduceri de 7500 de dolari la vehiculele electrice Model 3 şi Model Y (EV) livrate în Statele Unite luna aceasta, a arătat site-ul său miercuri, pe fondul îngrijorărilor că producătorul de automobile se confruntă cu o reducere a cererii, pe măsură ce economiile încetinesc şi subvenţia pentru vehiculele electrice este aproape, scrie Reuters.

Aceasta este o creştere faţă de discount-ul de 3750 USD pe care l-a oferit pentru vehiculele Model 3 şi Model Y livrate înainte de sfârşitul anului. De asemenea, a început recent să ofere încărcare gratuită pentru 10.000 de mile (16.093 km) pentru vehiculele din decembrie.

Cea mai recentă reducere a venit la doar câteva zile după ce Departamentul de Trezorerie al SUA a amânat restricţiile privind stimulentele pentru vehicule electrice până în martie, ceea ce înseamnă că Tesla şi alte vehicule electrice fabricate în SUA se vor califica temporar pentru subvenţiile complete de 7.500 de dolari.

Clienţii şi-au anulat comenzile şi şi-au oprit achiziţiile până când noile stimulente intră în vigoare în ianuarie, micşorând cererea Tesla.

De asemenea, analiştii au temeri cu privire la creşterea ratelor dobânzilor şi gestionarea controversată a Twitter-ului de catre Elon Musk ar putea afecta marca şi vânzările Tesla.

„Faptul că par să reducă preţurile pentru a creşte volumele de livrări nu creşte încrederea, mai ales într-un moment în care observăm o creştere a concurenţei”, a spus Craig Irwin, analist senior la ROTH Capital Partners.

Rarele reduceri urmează unei serii de creşteri de preţuri din ultimii doi ani de către producătorul de automobile, care a acuzat întreruperea lanţului de aprovizionare şi inflaţia.

Tesla oferă, de asemenea, reducere de 5.000 USD în Canada pentru vehiculele Model 3 şi Model Y livrate înainte de sfârşitul anului. Producătorul auto american a oferit şi o reducere de 6.000 de yuani (860 de dolari) la unele modele din China până la sfârşitul anului 2022.

În octombrie, Tesla a declarat că nu va îndeplini ţinta de livrare a vehiculelor în acest an, dar a minimizat îngrijorările legate de cerere, după ce veniturile sale au ratat estimările de pe Wall Street.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vehicule,
tesla

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.