Epidemiile grave care ameninţă gospodăriile în România, pe lângă Pesta porcină şi Tuta Absolută, şi cum se pot preveni. Sinteza comunicărilor oficiale realizată de Mediafax

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 15 septembrie 2018 56 afişări

Pesta porcină africană, pesta micilor rumegătoare, dermatoza nodulară, tuta absolută sau virozele tomatelor sunt doar câteva dintre bolile de care fermierii români trebuie să-şi ferească animalele şi plantele, arată o sinteză a comunicărilor oficiale realizată de MEDIAFAX.

Pesta porcină africană pare să fie de departe boala momentului, nu doar în România, ci şi în Uniunea Europeană. Vom vedea însă, că lista pericolelor pentru animale, dar şi plante este mai lungă, pesta porcină fiind doar cea mai vizibilă.

Una dintre bolile verii la plante a fost Tuta Absolută, sau Molia minieră a tomatelor, cum îi spun legumicultorii - o molie nocturnă care atacă în principal tomatele, dar se poate răspândi şi la cartofi, vinete, ardei, sau fasole, arată un ghid pentru recunoaşterea şi combaterea bolilor şi dăunătorilor la tomate cultivate în spaţii protejate (sere, solarii, tuneluri), publicat de Ministerul Agriculturii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.