Epidemie de holeră la Havana. Este cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii

Postat la 16 ianuarie 2013 19 afişări

Ministerul cubanez al Sănătăţii a confirmat o epidemie de holeră la Havana, unde au fost infectate 51 de persoane, cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii.

Lucrători în domeniul sănătăţii au detectat o intensificare a unor cazuri de "diaree acută" în unele districte, diagnosticate drept cazuri de holeră, se arată într-un comunicat oficial. Sursa a fost identificată ca fiind un vânzător de mâncare, care a contractat boala în timpul unei epidemii anterioare, în estul Cubei. Medici au mers din casă în casă, în anumite zone din Havana, pentru a căuta cazuri noi, relatează BBC News Online.

Confirmarea oficială intervine după mai multe zile de speculaţii privind un val de îmbolnăviri în capitală, unde BBC citează un caz al unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, suspectat de holeră, care ar fi murit luna aceasta. În cartierul central Cerro din Havana, unde ar fi izbucnit epidemia, cafenelele şi restaurantele au fost închise, fiind permisă doar vânzarea de hrană şi băuturi sigilate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Havana,
holeră,
epidemie
/actualitate/epidemie-de-holera-la-havana-este-cea-mai-importanta-incidenta-a-bolii-in-ultimele-trei-decenii-10476535
10476535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.