Epidemia de E.coli, cea mai grava de acest tip din lume

Postat la 13 iunie 2011 16 afişări

Epidemia care a provocat moartea a 35 de persoane in Europa, cauzata de o forma virulenta a bacteriei E.coli enterohemoragica (Eceh), este cea mai grava de acest tip inregistrata pana in prezent, a anuntat duminica un institut sanitar.

"Pana in prezent, acest val de cazuri de Eceh si de sindrom hemolitic si uremic (SHU) din Germania este cel mai important inregistrat in lume", a afirmat o purtatoare de cuvant a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme. Bacteria Eceh a provocat moartea a 34 de persoane in Germania si a uneia in Suedia. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) mentioneaza 3.255 de imbolnaviri confirmate sau suspecte, in 16 tari (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franta, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci exceptii, toate cazurile au legatura cu Germania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
e.coli,
epidemie,
raspandire,
victime
/actualitate/epidemia-de-e-coli-cea-mai-grava-de-acest-tip-din-lume-8338650
8338650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.