Energia verde fierbe. Investiţii de 3 mld. euro aşteaptă cu sufletul la gură verdictul în „dosarul subvenţiilor“

Autor: Roxana Petrescu Postat la 24 ianuarie 2013 60 afişări

Reducerea probabilă a schemelor de finanţare pentru energia produsă de eoliene şi de solare i-a pus pe jar pe investitori şi pe avocaţi.

Investitorii în energia verde, domeniu care a înregistrat un adevărat boom în ultimii trei ani atrăgând investiţii de peste 3 mld. euro, fierb în contextul în care bursa zvonurilor privind modificarea schemei de sprijin pentru acest sector creşte de la o zi la alta. Oficial nu se comunică nimic. Neoficial, toate scenariile se iau în calcul. Pe de o parte sunt banii deja alocaţi în acest domeniu, dar şi cele 4,5 miliarde de euro care ar putea fi atrase până în 2020, iar pe de altă parte este povara unor facturi tot mai mari, suportată mai ales de industrie. Presiunile sunt uriaşe, spun oamenii din piaţă. "Pentru anul acesta avem subvenţii în valoare de peste 500 de milioane de euro din schema de sprijin, iar 4% din scumpirea anunţată de 10% a facturii la energia electrică va veni numai din impactul mecanismului de susţinere a energiei regenerabile prin certificatele verzi. Concluzia o trageţi dumneavoastră", a spus Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie, întrebat despre o posibilă modificare a schemei suport pe care România o aplică în acest moment pentru a-i sprijini pe investitorii în energie regenerabilă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/energia-verde-fierbe-investitii-de-3-mld-euro-asteapta-cu-sufletul-la-gura-verdictul-in-dosarul-subventiilor-10520163
10520163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.