Emmanuel Macron decretează "stare de urgenţă ECONOMICĂ şi SOCIALĂ" după protestele violente ale "Vestelor Galbene"

Postat la 11 decembrie 2018 89 afişări

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a admis, luni seară, că există o stare de nemulţumire împărtăşită de numeroşi cetăţeni, dar a denunţat comportamentul "iresponsabil" al protestatarilor violenţi şi a decretat "starea de urgenţă economică şi socială".

Emmanuel Macron decretează "stare de urgenţă ECONOMICĂ şi SOCIALĂ" după protestele violente ale "Vestelor Galbene"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a admis, luni seară, că există o stare de nemulţumire împărtăşită de numeroşi cetăţeni, dar a denunţat comportamentul "iresponsabil" al protestatarilor violenţi şi a decretat "starea de urgenţă economică şi socială", enumerând noi direcţii de reformare a statului.

"În primul rând, nu uit că există o stare de furie, de indignare. Această indignare probabil este împărtăşită de mulţi francezi. Dar această stare nu trebuie să se reducă la comportamente iresponsabile, pe care eu le denunţ", a declarat Emmanuel Macron, conform postului tv France Info.

 

"Ştiu că i-am ofensat pe unii dintre voi prin declaraţiile mele. Dacă m-am luptat să reformez sistemul politic actual, am făcut acest lucru pentru că eu cred în ţara noastră şi o iubesc. Legitimitatea mea o am de la voi", a adăugat Macron.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.