Emmanuel Macron cere punerea sub supraveghere internaţională a programului balistic iranian

Postat la 14 februarie 2018 34 afişări

Programul balistic iranian trebuie să fie plasat sub supraveghere internaţională, a declarat, miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că Franţa îşi doreşte menţinerea actualului acord nuclear cu Iranul, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Emmanuel Macron cere punerea sub supraveghere internaţională a programului balistic iranian

Preşedintele francez a precizat că trebuie soluţionată problema folosirii rachetelor cu provenienţă iraniană din Yemen şi Siria, adăugând că rachetele balistice iraniene sunt o problemă de securitate pentru aliaţii Franţei.

”Vreau un ciclu de negocieri cu actori regionali şi cu membrii Consiliului de Securitate al ONU, aşa cum am făcut şi în cazul acordului nuclear”, a declarat Macron, adăugând că scopul acestor negocieri trebuie să fie eliminarea ameninţărilor de securitate din regiune.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.