Emil Boc: Susţin regionalizarea, actuala legislaţie nu mai corespunde realităţilor României în UE

Postat la 20 iunie 2013 74 afişări

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, se declară un susţinător al regionalizării, având în vedere că ultima reformă administrativă a fost în 1968, iar "actuala legislaţie nu mai corespunde realităţilor României în UE", regionalizarea fiind necesară pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

Emil Boc: Susţin regionalizarea, actuala legislaţie nu mai corespunde realităţilor României în UE

 Emil Boc a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre regionalizare şi descentralizare organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, că apreciază că procesul de regionalizare nu este unul formal, spre deosebire de cel al revizuirii Constituţiei, unde "cetăţenii nu au avut un cadru pentru a-şi expune un punct de vedere".

"Sunt un susţinător al regionalizării pentru că ultima reformă administrativă a fost în anul 1968, iar actuala legislaţie nu mai corespunde realităţilor României în UE. Regionalizarea este absolut necesară pentru a realiza un grad mai bun de absorbţie a fondurilor europene, vom avea propriile programe operaţionale în fiecare regiune, astfel încât nu va mai trebui să aşteptăm ani buni pentru semnarea proiectelor. Regionalizarea este necesară şi pentru că actualul cadru nu permite dezvoltarea unor proiecte de amploare trans-judeţene. Apreciez faptul că procesul de regionalizare nu este unul formal, spre deosebire de cel al revizuirii Constituţiei, care a fost expediat într-un forum constituţional, care a fost inexistent, iar cetăţenii nu au avut un cadru pentru a-şi expune un punct de vedere", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/emil-boc-sustin-regionalizarea-actuala-legislatie-nu-mai-corespunde-realitatilor-romaniei-in-ue-10990830
10990830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.