Emil Boc: "Până miercuri va fi o stare în care vom avea şi viscol şi ninsori în diverse regiuni"

Postat la 04 februarie 2012 11 afişări

Premierul Emi Boc a declarat, sâmbătă, că "până miercuri va fi o stare în care vom avea şi viscol şi ninsori în diverse regiuni ale ţării, pe rând". Ca urmare, "trebuie păstrată vigilenţa maximă a autorităţilor statului, a prefecţilor şi a ministerelor pentru a ţine sub control situaţia", a spus premierul, recunoscând însă că "nu va fi mai grav decât a fost până acum, în această iarnă".

"Într-o formă sau alta, în diverse regiuni va mai continua - potrivit afirmaţiilor celor de la meteo - situaţia de zăpadă şi viscol, dar este sub control toată situaţia", a conchis Boc.

Premierul Emil Boc a răspuns unei întrebări a presei privind o eventuală sancţionare a ministrului de interne, Traian Igaş, pentru declaraţia de joi potrivit căreia "s-au anticipat zăpezi mai mari ca în 1954". "Sancţiunea este să-şi facă datoria. Vieţile oamenilor trebuie să fie salvate. Nu ştiu exact la care afirmaţii sau la ce declaraţii faceţi referire, pentru că ceea ce ne-a spus ANM s-a confirmat cu privire la viscol, cu privire la fenomenul poleiului, cu privire la menţinerea în continuare a vitezei viscolului, aşa încât nu văd ce motiv aş avea să iau decizii suplimentare".

La rândul său, ministrul Igaş a negat că ar fi avertizat joi că vor veni zăpezi ca în 1954, avertisment în urma căruia oamenii au luat cu asalt magazinele, ca să-şi facă provizii. "Nu am făcut niciun moment această declaraţie, dar sigur că presa, aşa cum ne-a obişnuit de foarte multe ori, pune în gura unor politicieni şi vorbe pe care nu le-au spus."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
Emil Boc,
Igas,
meteo,
zapezi,
1954,
viscol,
ninsori,
iarna,
prognoza
/actualitate/emil-boc-pana-miercuri-va-fi-o-stare-in-care-vom-avea-si-viscol-si-ninsori-in-diverse-regiuni-9205516
9205516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.