Emil Boc, noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor. Primarii cer adoptarea urgentă a bugetului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 decembrie 2020 101 afişări

Emil Boc a fost ales preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) pentru următorii patru ani. Primarii au cerut partidelor parlamentare constituirea cât mai urgentă a Guvernului şi aprobarea bugetului de stat până la sfârşitul anului 2020.

Emil Boc, noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor. Primarii cer adoptarea urgentă a bugetului

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales preşedinte al AMR, în cadrul Adunării generale a asociaţiei, desfăşurate miercuri şi joi. De asemenea, tot pentru următorii patru ani, a fost ales noul Comitet Director care reuneşte primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României şi toate grupurile politice reprezentate în AMR.

Comitetul Director cere partidelor parlamentare finalizarea urgentă a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern.

„Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Preşedintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcţia de prim ministru care să obţină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârşitul anului 2020 şi, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putinţă, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare şi scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creşterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, se arată într-un comunicat al AMR.

De asemenea, AMR a cerut ca reprezentanţii organizaţiei să fie invitaţi la discuţii pe structura bugetului de stat.

„În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 în termenul legal, solicităm Guvernului României analizarea oportunităţii adoptării unei ordonanţe de urgenţă prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emil boc,
asociaţia municipiilor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.