Elveţienii de la Holcim şi-au majorat afacerile locale din ciment cu 8% în 2021, până la 1,7 mld. lei, însă numărul de angajaţi a fost în scădere

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 01 iunie 2022 77 afişări

Elveţienii de la Holcim şi-au majorat afacerile locale din ciment cu 8% în 2021, până la 1,7 mld. lei, însă numărul de angajaţi a fost în scădere

Grupul elveţian Holcim, care, prin subsidiara locală, este cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, şi-a majorat în 2021 cifra de afaceri cu 8% faţă de anul precedent, până la 1,7 miliarde de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul a fost şi el în urcare, la 317,6 milioane de lei, plus 13%, doar numărul de angajaţi fiind în uşoară scădere, de la 790 în 2021 la 781 anul trecut.

După cifra de afaceri din 2020, Holcim România se clasase ca cel mai mare producător de materiale de construcţii din România. Holcim are în România două fabrici de ciment, la Câmpulung şi la Aleşd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment – în Bucureşti, Turda şi Roman. Cel mai recent a fost deschisă o staţie nouă de betoane la Buzău. Holcim are o capacitate de producţie de 5,7 mi­lioane de tone în cele două fabrici.

În 2019, Holcim a preluat Somaco, un business de producţie de sisteme de zidărie, termoizolaţii şi prefabricate din beton, cu şase fabrici, situate la Roman (ju­deţul Neamţ), Adjud (judeţul Vran­cea), Buzău, Teiuş (jud. Alba), Târ­govişte (judeţul Dâmboviţa) şi Timişoara.

Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume.

La începutul lui 2021, la conducerea Holcim România a venit Bogdan Dobre care l-a înlocuit astfel pe Horia Adrian, acesta din urmă fiind numit CEO al subsidiarei Holcim din Filipine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Holcim,
ciment,
angajati,
majorare,
scadere,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.