Elon Musk spune că "nu-i mai poate susţine" pe democraţi, "va vota republicani”

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 mai 2022 45 afişări

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a declarat că, deşi în trecut a votat pentru democraţi, acum va vota pentru republicani, scrie Reuters.

Elon Musk spune că "nu-i mai poate susţine" pe democraţi, "va vota republicani”

"În trecut am votat cu democraţii, pentru că erau (în mare parte) partidul bunăstării. Dar ei au devenit partidul diviziunii şi al urii, aşa că nu-i mai pot susţine şi voi vota republican", a scris el pe Twitter.

"Acum, urmăriţi cum se desfăşoară campania lor de trucuri murdare împotriva mea", a spus Musk, cel mai bogat om din lume.

Miliardarul în vârstă de 50 de ani a declarat recent că va anula interdicţia impusă de Twitter fostului preşedinte american Donald Trump, un republican, atunci când va cumpăra platforma de socializare. De asemenea, el a spus că Twitter este influenţat de extrema stângă, deoarece are sediul în California, un stat cunoscut pentru politica sa progresistă.

Acţiunile Tesla au scăzut miercuri cu 6,8%, după ce şi-a anunţat sprijinul pentru republicani, iar Tesla a fost eliminată dintr-un indice al sustenabilităţii atent monitorizat.

Tweeturile care îl ironizau pe Musk ca fiind "săracul Elon" s-au răspândit pe platforma de socializare Twitter, determinând-o pe mama sa, Maye Musk, să intervină cu propriul tweet pentru a-şi apăra fiul.

"Sărmanul Elon ar putea fi doar al doilea sau al treilea cel mai bogat om din lume acum", a spus un utilizator de Twitter.

"Săracul Elon. Niciun liberal nu va mai cumpăra maşinile lui, când există atât de multe opţiuni mai frumoase", a spus un altul.

Mama lui Musk a criticat unele tweet-uri pentru "comentarii răutăcioase" şi a afirmat că acestea aparţineau unor conturi false.

Musk a fost un critic vocal al administraţiei Biden şi al democraţilor pentru propunerile de a impozita miliardarii şi de a acorda mai multe stimulente fiscale pentru vehiculele electrice fabricate companii care au sindicate. Tesla nu are sindicate la fabricile sale din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
sprijin politic,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.