Elon Musk plănuieşte o nouă metodă de a genera venituri pentru Twitter: Miliardarul ar putea obliga utilizatorii să plătească până la 19,99 dolari pe lună pentru insignele de verificare a conturilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 31 octombrie 2022 26 afişări

Elon Musk plănuieşte o nouă metodă de a genera venituri pentru Twitter: Miliardarul ar putea obliga utilizatorii să plătească până la 19,99 dolari pe lună pentru insignele de verificare a conturilor

În urma acordului de 44 de miliarde de dolari încheiat de Elon Musk pentru cumpărarea Twitter, mai multe publicaţii au relatat că "Chief Twit" ar putea lansa în curând o nouă metodă de a genera venituri pe platforma de socializare, obligându-i pe utilizatori să plătească pentru insignele de verificare, scrie Business Insider.

Surse familiarizate cu acest subiect au declarat pentru Platformer, un buletin informativ creat de Casey Newton, fost editor al The Verge, că directorii Twitter au discutat în weekend despre o posibilă modificare a platformei sociale. Pe cale de consecinţă, utilizatorii vor trebui să plătească pentru a se abona la Twitter Blue, altminteri îşi vor pierde insignele.

Twitter Blue, un abonament lunar de 4,99 dolari, a fost lansat anul trecut ca ofertă premium a platformei, oferind utilizatorilor acces la noi funcţii, cum ar fi o serie de pictograme personalizabile ale aplicaţiei, posibilitatea de a anula sau de a marca tweet-uri şi un "mod reader" pentru a vizualiza mai uşor şirurile lungi de postări. Un abonament cu nivel de verificare ar putea costa până la 19,99 dolari pe lună, potrivit The Verge.

Disponibilă în prezent doar în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, lansarea Twitter Blue s-a confruntat cu o atracţie de nişă şi cu caracteristici limitate - dar legarea verificării la taxa de abonament ar putea să-i sporească popularitatea. În cazul în care Twitter va solicita o plată pentru statutul de „profil verificat”, va deveni prima aplicaţie americană majoră de socializare care ar face acest lucru, deoarece majoritatea platformelor oferă această funcţie gratuit. 

Actualul proces de verificare a fost mult timp criticat ca fiind un statut "elitist", cu cerinţe de eligibilitate înguste, considerate uneori părtinitoare faţă de utilizatorii medii. Legarea verificării de modelul de abonament plătit ar stabili o serie de criterii mai clare pentru obţinerea unei insigne.

Deşi mutarea nu a fost finalizată, potrivit surselor, Musk a postat în trecut despre faptul că urăşte publicitatea, angajându-se faţă de investitori să reducă dependenţa platformei de veniturile generate din publicitate şi să crească venitul mediu pe utilizator.

Duminică, Musk a postat pe Twitter că "întregul proces de verificare este revizuit", dar nu a confirmat sau infirmat informaţiile privind trecerea la un model plătit. 

În mediul online, răspunsul la potenţialele taxe pentru un statut verificat a fost întâmpinat în mare parte cu rezistenţă din partea persoanelor care deţin în prezent insignele, susţinând că schimbarea în cauză ar fi "un dezastru".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.