Elon Musk le-a transmis bancherilor că plănuieşte să încheie achiziţia Twitter până vineri

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 26 octombrie 2022 156 afişări

Elon Musk le-a transmis bancherilor că plănuieşte să încheie achiziţia Twitter până vineri

Elon Musk a anunţat luni că va încheia achiziţia Twitter Inc. până vineri, în cadrul unei conferinţe video cu bancherii care ajută la finanţarea tranzacţiei, potrivit unor persoane care cunosc problema, scrie Bloomberg.

Băncile, care oferă finanţare prin datorii de 13 miliarde de dolari, au terminat de întocmit contractul final de credit şi sunt în proces de semnare a documentelor, unul dintre ultimii paşi înainte de a trimite efectiv numerarul către patronul Tesla.

Acţiunile Twitter au ajuns până la 53,18 USD, aproape de preţul de achiziţie al lui Musk de 54,20 USD.

Creditorii de pe Wall Street, conduşi de Morgan Stanley, se pregăteau deja în ultimele săptămâni să finanţeze datoria, a raportat anterior Bloomberg. Dar nimic nu este sigur cu Musk, miliardarul care cu doar câteva săptămâni în urmă căuta să renunţe la înţelegere. Aceste ultime evoluţii sugerează că tranzacţia se va încheia, cel mai probabil, până la termenul limită de 28 octombrie stabilit de instanţă.

Într-o tranzacţie normală de cumpărare, băncile, noul proprietar şi conducerea companiei s-ar reuni cu investitorii pentru a vinde datoria şi a prezenta afacerea. Dar scrisoarea iniţială de angajament pentru datorii prevedea că partea lui Musk va ajuta până la 30 de zile după închidere şi că Musk va participa cel mult două ore la orice întâlnire cu investitorii.

Băncile se confruntă cu o serie de pierderi de aproximativ 500 de milioane de dolari din tranzacţie -- durere care ar fi realizată odată ce datoria este vândută investitorilor instituţionali. Costul mediu al împrumuturilor a crescut în acest an odată cu accelerarea inflaţiei, cu sporirea temerilor legate de recesiune şi cu demararea turbulenţelor geopolitice, cu mult peste rata maximă a dobânzii de 11,75% pe care băncile i-au promis-o lui Musk pentru cea mai riscantă tranşă a datoriei. Obligaţiunile nedorite cu rating Triple-C se tranzacţionează la aproximativ 15,8% în medie, potrivit datelor indicelui Bloomberg.

Băncile de pe Wall Street au fost deja nevoite să folosească aproximativ 30 de miliarde de dolari din banii lor în acest an pentru a finanţa împrumuturile pentru achiziţii şi cumpărări pe care nu le-au putut transfera investitorilor. Suma s-ar ridica la peste 40 de miliarde de dolari odată ce băncile finanţează acordul Twitter vineri, aşa cum era de aşteptat.

Preţul total de achiziţie al Twitter este de 44 de miliarde de dolari. Băncile s-au angajat să ofere finanţarea datoriei în aprilie -- când apetitul investitorilor pentru activele riscante era mai puternic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.