Elevii şi preşcolarii intră în vacanţă de azi: „Încă un lockdown educaţional va produce ravagii“

Autor: Ramona Cornea Postat la 24 octombrie 2021 378 afişări

Elevii intră de astăzi în vacanţă pentru două săptămâni, până pe data de 8 noiembrie, după cum a hotărât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţa de vineri.

Elevii şi preşcolarii intră în vacanţă de azi: „Încă un lockdown educaţional va produce ravagii“

Alina Cristiana Cîrjă, Şcoala Româno-Finlandeză: „Dacă situaţia din ţară s-ar normaliza, ar fi extrem de utile orice activităţi de remediere. Copiii aceştia sunt în al treilea an de „situaţii extraordinare“ în şcoală. Este deja prea mult.”

Elevii intră de astăzi în vacanţă pentru două săptămâni, până pe data de 8 noiembrie, după cum a hotărât  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţa de vineri.

Alina Cristiana Cîrjă, director al Şcolii Româno-Finlandeze, spune că acest nou lockdown în educaţie poate avea efecte foarte grave în viitor, iar elevii au nevoie de ore remediale.

„Dacă situaţia din ţară s-ar normaliza, aici ma refer in principal la rata de vaccinare, ar fi extrem de utile orice activităţi de remediere. Copiii aceştia sunt în al treilea an de „situaţii extraordinare“ în şcoală. Este deja prea mult! Adulţii ar trebui să fie responsabili şi uniţi în jurul copiilor, cu măsurile necesare şi impuse din perspectivă sanitară. Încă un lockdown educaţional va produce ravagii ulterior“, explică ea.

Grădiniţele şi şcolile private care funcţionează după curriculumul altor ţări îşi suspendă şi ele activitatea în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, când toate şcolile intră în vacanţă, potrivit deciziei CNSU. Mai mult, toate unităţile de tip afterschool şi creşele vor fi închise şi ele în vacanţa de două săptămâni care începe astăzi.

„Se suspendă activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în toate unităţile de învăţământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează şi desfăşoară pe teritoriul României activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021”, arată hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a fost aprobată vineri.  Şcolile şi grădiniţele vor fi închise în toată ţara, fără a se mai ţine cont de rata de incidenţă din localitate.  Pentru prima dată de la declararea stării de alertă vor fi închise unităţile de tip afterschool.

Ministrul Educaţiei, cel care a decuplat şcolile de rata de incidenţă din localităţi pentru a ţine şcolile deschise, este şi cel care a venit cu soluţia să dea o vacanţă de două săptămâni tuturor elevilor şi preşcolarilor. În şedinţa de vineri, CNSU a decis şi cadrul legal în urma căruia vor intra în vigoare măsurile legate de activitatea şcolilor, respectiv un ordin de ministru ce trebuie emis de Ministerul Educaţiei.

După ce a susţinut că şcolile vor fi ultimele închise, deşi rata de incidenţă a cazurilo COVID-19 creştea constant, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că viteza internetului din mediul rural este motivul pentru care elevii şi preşcolarii intră în vacanţă, în loc de cursuri online.

„Din punct de vedere al vitezei minime de transfer necesare pentru predarea online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 mb pe secundă. Asta se întâmplă doar pentru jumătate din teritoriul României”, a declarat Sorin Cîmpeanu la mai multe posturi de televiziune.

Mai mult, Cîmpeanu spune că încă nu există o decizie despre când vor fi recuperate cele două săptă­mâni de vacanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
intrare,
vacanta,
prescolari,
ravagii,
comitet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.