Elevii din 12 localităţi din România nu vor merge de luni la şcoală

Autor: Laura Buciu Postat la 11 septembrie 2021 165 afişări

Elevii din 12 localităţi din România nu vor merge de luni la şcoală

Elevii din 12 localităţi din Români nu vor merge, de luni, la şcoală, din cauza ratei de infectare de peste 6 la mie. Este vorba de 2.400 de elevi, care reprezintă 1 la sută din totalul elevilor din România.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri sear,a în coferinţă de presă, câţi elevi nu vor putea începe de luni şcoala cu prezenţă fizică, din cauza epidemiei de COVID-19.

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referinţă pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localităţi care au depăşit rate de infectare de 6 la mie. Sunt şase localităţi din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depăşit rata de 6 la mie”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, numărul total al elevilor care învaţă în aceste localităţi este 2.400, respectiv mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

„Din păcate, nu vor avea şanse participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar (...). Unele sunt foarte puţin peste 6 la mie. Ne exprimăm speranţa că vor reveni foarte curând sub 6 la mie, aşa încât de săptămâna viitoare să poată merge şi ei la şcoală cu prezenţă fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şcoală,
elev,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.