Elevii află peste două săptămâni dacă se pot întoarce cu toţii la şcoală

Autor: Laura Buciu Postat la 06 mai 2021 57 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este optimist că elevii vor putea să termine semestrul al doilea al anului şcolar în bănci. Sunt două condiţii: scăderea ratei de infectare şi o vaccinare de succes. Analiza se va face peste două săptămâni.

Elevii află peste două săptămâni dacă se pot întoarce cu toţii la şcoală

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus, miercuri seara, la Digi 24, că aproape 2 milioane de copii au putut merge la şcoală miercuri.

Este vorba de elevii din învăţământul primar şi de preşcolari, precum şi de elevii din clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea şi a unsprezecea din localităţile care au rată de infectare mai mică de 1 la mie, adică din peste 2.000 de localităţi: „Luni (lunea viitoare – n.r.) vor reveni la şcoală toţi elevii claselor terminale şi clasele terminale din învăţământul profesional şi liceal, alţi 370.000 de elevi. Se vor apropia de 2,4 milioane de elevi care pot reveni la şcoală cu prezenţă fizică în aceste zile”.

Ministrul speră ca şi ceilalţi elevi să revină în bănci.

Analiza se va face în două săptămâni şi ar urma să confirme trendul descrescător epidemiologic şi mersul vacinării.

„Ministerul Educaţiei îşi doreşte să poată formula propunerea de deschidere cu prezenţă fizică a tuturor şcolilor. Peste două săptămâni vom face această analiză”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În aceste condiţii, de scădere a ritmului de infectare şi a creşterii ratei de vaccinare, rămân încă 5 săptămâni de şcoală.

Sorin Cîmpeanu este mulţumit de colaborarea cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi este optimist în privinţa întoarcerii elevilor la clase: „Trebuie să recunosc că doamna ministrul Mihăilă a dovedit o înţelegere conformă sistemului de educaţie, pentru că ordinul comun este cel care a făcut posibilă prezenţa la şcoală în acest fel încă de astăzi (miercuri -n.r). S-a renunţat la înjumătăţirea claselor terminale, un lucru foarte important, s-a permis prezenţa elevilor din şcolile speciale (...). A înţeles şi iată de astăzi toţi aceşti copii au putut merge şcoală şi a înţeles importanţa orelor remediale şi ordinul comun permite prezenţa, indiferent de clasă şi de scenariu, a tuturor elevilor înscrişi în programul naţional de ore remediale. Nu ştim nici că da, nici că nu (va scădea atât de mult infectarea cu SARS-CoV-2 în ţară – n.r.), dar am dreptul să sper, am dreptul să îmi doresc această scădere şi am spus că dacă se va confirma această scădere, Ministerul Educaţiei va face această propunere”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educaţie,
elev,
şcoală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.