Elena Udrea s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie: Mă duc la birou şi apoi la Parlament, unde se dă vot important privind legea alegerilor

Autor: Andrei Dumitrescu, Livia Ispas Postat la 17 iunie 2015 596 afişări

Elena Udrea a declarat miercuri, la ieşirea din sediul Secţiei 2 Poliţie, unde s-a dus pentru a afla programul controlului judiciar, că în prima ei zi de libertate va merge la birou şi apoi s-ar putea duce în Parlament, unde "se dă un vot important privind legea alegerilor".

Elena Udrea a stabilit, cu poliţiştii supraveghetori de la Secţia 2, zilele în care trebuie să se prezinte, ca măsură în cadrul controlului judiciar, fostul ministru spunând că va veni de două ori pe săptămână, marţi şi vineri, la ora 10.00.

Udrea a adăugat că va merge de la secţia la poliţie la birou şi apoi în Parlament.

"Primul drum pe care îl voi face va fi la birou, iar apoi cred că mă voi duce la Parlament, deoarece mi-am propus să merg pentru că se dă un vot important privind legea alegerilor", a spus fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea a mai spus că nu va sărbători eliberarea din arestul la domiciliu şi că va sta acasă.

Întrebată dacă va depune o nouă declaraţie de avere, Elena Udrea a spus că are deja o declaraţie.

Întrebată ce mesaj i-ar transmite premierului Victor Ponta, Elena Udrea a spus: "Sănătate!".

Elena Udrea s-a prezentat, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, la o zi după ce instanţa i-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, ca Elena Udrea să fie judecată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", decizia fiind definitivă.

Începând din 7 mai, Elena Udrea s-a aflat în arest la domiciliu. Ea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor, după ce instanţa supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii arestului preventiv. Fostul ministru Elena Udrea a stat în arest preventiv din 25 februarie, până în 30 aprilie ea fiind încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDREA,
POLIŢIE,
/actualitate/elena-udrea-s-a-prezentat-la-sectia-2-politie-ma-duc-la-birou-si-apoi-la-parlament-unde-se-da-vot-important-privind-legea-alegerilor-14463160
14463160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.