Elena Udrea: Mai rămâne să avem o femeie prim-ministru şi chiar preşedinte al României

Postat la 19 iulie 2014 40 afişări

Femeile din România se pot considera norocoase că "pot face politică pe tocuri", apreciază Elena Udrea, preşedinta PMP, care şi-a încurajat colegele să se manifeste în politică "pornind de la solidaritatea feminină şi ajungând la curajul ostentativ de a ne asuma roluri de putere reală în politică, de participare la decizie şi nu doar un rol tolerat, consistent însă pe partea de acţiuni umanitare".

Elena Udrea: Mai rămâne să avem o femeie prim-ministru şi chiar preşedinte al României

Udrea a participat la Congresul Femeilor Populare de la Sinaia, unde printre invitaţi s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu, "politicianul căruia i se datorează carierele de top ale multor femei în politică", conform Elenei Udrea.

Ea şi-a amintit de vremurile în care a intrat în politică, "atunci când modelul feminin era încă inspirat dinainte de 1989: haine cu două numere mai mari, cenuşii, pantofi fără toc, neapărat părul prins în coc iar ochelarii de vedere, chiar falşi, reprezantau un atu".

Mentalitatea referitoare la femeile de carieră a evoluat însă mult în ultimii ani, consideră Elena Udrea, adăugând că ea a avut "o contribuţie evidentă de forţare a acestei evoluţii" şi că rezultatele obţinute până acum o fac să spună că "a meritat tot ce am suportat". În opinia ei, "de succesul nostru, al celor care ne-am asumat cariere publice, depinde implicarea tot mai mare a femeilor în politică şi prezenţa lor în funcţii cheie în toate domeniile".

"Avem deja o femeie preşedinte de partid – mai rămâne să avem o femeie prim-ministru şi chiar preşedinte al României", crede Udrea, adăugând însă un sfat pentru colegele  sale: "Ca o femeie care a stat toată viaţa pe picioarele ei, le-am spus că pentru aceasta, este nevoie să îşi câştige independenţa financiară. Atât în viaţa privată, cât şi în interiorul partidului".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elena-udrea-mai-ramane-sa-avem-o-femeie-prim-ministru-si-chiar-presedinte-al-romaniei-12943201
12943201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.