Electrica vrea să cumpere de la Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de regenerabile de pe piaţa locală, două parcuri voltaice şi un parc eolian. Ce valoare va avea tranzacţia

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 iulie 2021 198 afişări

Electrica, o companie controlată de stat, a anunţat miercuri seară pe Bursă că a semnat cu Emanuel Muntmark şi cu Cătălin Mrejeru, în calitate de vânzători, trei contracte de vânzare-cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care au ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse regenerabile.

Electrica vrea să cumpere de la Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de regenerabile de pe piaţa locală, două parcuri voltaice şi un parc eolian. Ce valoare va avea tranzacţia

Electrica, o companie controlată de stat, a anunţat miercuri seară pe Bursă că a semnat cu Emanuel Muntmark şi cu Cătălin Mrejeru, în calitate de vânzător, trei contracte de vânzare-cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care au obiect principal de activitate producţia de energie din surse regenerabile.

Un contract vizează achiziţia a 100% din Crucea Power Park pentru un preţ total de 8,47 milioane de euro, proiect în cauză fiind eolian, cu o capacitate instalată / proiectată de 121 MW.  

Un contract pentru achiziţia Sun Wind Energy la un preţ de 1,485 milioane de euro, acesta fiind un proiect fotovoltaic situat în vecinătatea oraşului Satu Mare.

Un proiect privind achiziţia New Trend Energy pentru 3,245 milioane de euro, acesta fiind un proiect fotovoltaic de 59 MW situat în vecinătatea oraşului Satu Mare.

Electrica precizează că aceste contracte prevăd achiziţionarea de către Electrica a părţilor sociale în cele trei companii şi plata preţului aferent în patru etape, structurate în funcţii de stadiul de dezvoltare a proiectului şi de îndeplinirea unor condiţii suspensive.

Emanuel Muntmark, omul de afaceri de origine suedeză, este în spatele celor mai mari proiecte eoliene locale.

Electrica, companie unde statul deţine 48% din acţiuni, este cotată pe Bursă, cu o capitalizare de 4,36 miliarde de lei.

Furnizorul şi distribuitorul de energie este a două companie controlată de stat care cumpără proiecte private de energie regenerabilă, după ce Hidroelectrica, cea mai mare companie pe care o mai deţine statul, a cumpărat un proiect şi este în discuţie pentru a doilea proiect, valoarea totală a tranzacţii fiind de aproape 250 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.