Egiptul a retras mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista ONG-urilor autorizate

Postat la 09 octombrie 2013 38 afişări

Guvernul egiptean a retras marţi mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista organizaţiilor neguvernamentale (ONG) autorizate, punând în aplicare o decizie a justiţiei, potrivit presei oficiale.

Egiptul a retras mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista ONG-urilor autorizate

 Justiţia egipteană a interzis, la 23 septembrie, "activităţile" mişcării Fraţii Musulmani şi a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii din care provine Mohamed Morsi, fostul preşedinte islamist destituit de armată la începutul lui iulie.

Această interdicţie se aplică confreriei - care nu există din punct de vedere juridic -, dar şi Asociaţiei Fraţilor Musulmani, un ONG înfiinţat în perioada preşedinţiei lui Morsi şi acuzată că este utilizată ca faţadă de membrii mişcării.

Primul preşedinte ales democratic în Egipt, Morsi a fost destituit la 3 iulie, în urma unor manifestaţii la care au participat milioabe de persoane care au cerut plecarea sa de la putere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/egiptul-a-retras-miscarea-fratii-musulmani-de-pe-lista-ong-urilor-autorizate-11483010
11483010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.