Efectele negative pe care le are instabilitatea deja încep să se vadă. Strada cere să plece toată clasa politică. PSD vrea să păstreze guvernarea. Fără majoritate, PNL cere alegeri anticipate

Postat la 05 noiembrie 2015 67 afişări

Efectele negative pe care le are instabilitatea deja încep să se vadă. Strada cere să plece toată clasa politică. PSD vrea să păstreze guvernarea. Fără majoritate, PNL cere alegeri anticipate

 Euro a crescut la 4,446 lei, cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni.  În schimb Bursa de la Bucureşti a rămas rece la plecarea premierului. Investitorii de la Londra au pus stop pe România până văd cine preia conducerea guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis, con­frun­tat cu prima criză politică majoră, a refuzat să intre „în detalii tehnice“ pri­vind viitorul guvern, după demisia pre­mierului Victor Ponta sub presiu­nea străzii. Potrivit schiţei de calendar prezentată de preşe­dinte, în această săptămână se va termina o primă rundă de consultări politice, apoi vor fi anunţate concluzii.

Deşi Ponta a plecat de la Palatul Victoria alături de hulitul mi­nistru de interne Gabriel Oprea, strada nu s-a li­niştit şi cere mai mult: o nouă clasă politică, per­sonaje noi, care să nu fie corupte.

Nu există însă soluţie în afara clasei politice şi în afara partidelor tradiţionale, niciun partid nu a mai răzbit pe scenă în ultimii ani, partid care să însemne astăzi alternativa la aceste partide tradiţionale.

Prin urmare, un nou guvern se va forma din nou din partidele din Parlament în condiţile în care alegerile anticipate sunt greu de organizat.

Preşedintelui îi revine sarcina să propună o per­soa­nă pentru funcţia de prim-ministru, după ce se con­sultă cu partidele parlamentare, proce­dură care în­cepe astăzi sau cel mai târziu mâine, potrivit preşedintelui.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/efectele-negative-pe-care-le-are-instabilitatea-deja-incep-sa-se-vada-strada-cere-sa-plece-toata-clasa-politica-psd-vrea-sa-pastreze-guvernarea-fara-majoritate-pnl-cere-alegeri-anticipate-14874991
14874991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.