Efectele crizei: Unu din cinci adulţi britanici s-a afundat în datorii din cauza crizei generate de Covid-19

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 ianuarie 2021 64 afişări

Efectele crizei: Unu din cinci adulţi britanici s-a afundat în datorii din cauza crizei generate de Covid-19

Aproape 9 milioane de adulţi din Marea Britanie au fost nevoiţi să împrumute mai mulţi bani până la finalul anului 2020 pentru a putea trece prin criza coronavirusului, conform unor cifre ale Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie, citate de Bloomberg.

Cu circa o cincime din populaţia adultă care numără 47 de milioane de capete în Marea Britanie afundaţi în datorii, statisticile scot la iveală discrepanţe din ce în ce mai mari între bogaţi şi săraci.

Cifrele alimentează o dezbatere din societatea britanică despre capacitatea administraţiei lui Boris Johnson de a proteja segmente din populaţie care au fost grav afectate în pandemie, precum cei tineri şi cei cu venituri mici.

Rishi Sunak, ministrul de Finanţe din Marea Britanie, şi Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, au subliniat temerile care există în acest sens în ultimele săptămâni şi au început discuţiile legate de anumite măsuri care ar putea diminua inegalitatea.

„Mă îngrijorează efectele inegale ale Covid. (...) Este clar pentru mine că trebuie să ieşim din această criză într-un mod care se adresează tuturor segmentelor de populaţie”, a declarat Andrew Bailey într-un webinar la care a participat miercuri.

Datele de la Biroul Naţional de Statistică arată că cetăţenii cu vârste sub 30 de ani şi cei care au venituri cumulate pe gospodărie sub 10.000 de lire sterline au fost mai expuşi la a fi concediaţi temporar, în comparaţie cu restul populaţiei.

În acelaşi timp, datele au arătat că liber-profesioniştii au fost mai expuşi la a resimţi o reducere a orelor de muncă, respectiv a veniturilor.

Per total, liber-profesioniştii şi persoanele cu dizabilităţi s-au încadrat în categoria celor care au împrumutat 1.000 de lire sterline sau mai mult pe parcursul anului.

De asemenea, mai puţini oameni au fost în poziţia de a face economii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.