Efectele crizei cipriote - Medvedev: Rusia ar putea reanaliza importanţa euro în rezervele băncii centrale

Postat la 21 martie 2013 21 afişări

Rusia ar putea fi nevoită să reanalizeze ponderea euro în rezervele băncii centrale de la Moscova, ca urmare a modului în care zona euro a acţionat în privinţa situaţiei din Cipru, a declarat, joi, premierul rus, Dimitri Medvedev.

"Aş vrea să dau un răspuns optimist, dar trebuie să admit că acesta este un motiv pentru a ne gândi", a răspuns Medvedev la întrebarea dacă problemele din Cipru sunt un motiv pentru reducerea rezervelor de euro ale băncii centrale, scrie agenţia rusă Interfax, potrivit cotidianului New York Times.

Circa 42% din rezervele valutare ale Rusiei, pe locul patru ca mărime în lume, erau deţinute în moneda europeană la începutul acestui an. Rezervele totale ale Rusiei, incluzând aur şi valută, se ridicau la 537 miliarde de dolari la 1 ianuarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crizei cipriote,
Medvedev,
Rusia
/actualitate/efectele-crizei-cipriote-medvedev-rusia-ar-putea-reanaliza-importanta-euro-in-rezervele-bancii-centrale-10681880
10681880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.