Educaţională / Agile Flex Agency: Mendeleev.me

Postat la 04 martie 2021 59 afişări

Aplicaţia Mendeleev.me are scopul de a schimba, prin digitalizare, modul în care este predată materia „chimie” şi de a o face mai atractivă pentru elevi.

Descrierea inovaţiei:

Lansată în 2018, la un an după inaugurarea site-ului construit la rândul său pe baza unui proiect mai vechi, din 2012, aplicaţia pentru Ipad şi Iphone Mendeleev pune la dispoziţia tuturor elevilor, profesorilor şi celor pasionaţi de chimie, printre altele: informaţii concise pentru toate elementele chimice; un laborator virtual pentru efectuarea experimentelor distractive; suport multilingvistic pentru limbile română, engleză, germană, rusă, franceză, italiană, spaniolă, turcă, chineză şi japoneză; căutare rapidă şi filtrarea informaţiilor; PDF-uri descărcabile pentru fiecare element chimic şi galerii de prezentare şi clipuri video. „Misiunea noastră este să educăm generaţiile tinere cu ajutorul tehnologiei. Chimia este una dintre materiile fascinante, iar valoarea sa este dată de calitatea actului educaţional. Credem cu tărie că educaţia trebuie să includă elemente care să stimuleze procesele cognitive vizuale şi totodată să insufle elevilor plăcerea de a invăţa”, spune Luca Daniel Nicolae, Head of Digital în cadrul Agile Flex Agency (project manager şi head of innovation al Mendeleev.me), cel care s-a ocupat, de altfel, de dezvolarea proiectului. El i-a avut alături, din postura de contributori, pe Antonio Marian Rădoi, Oană Mădălina, Pecingină Ariadna, Consuela Coltan, Emre Can Sevgili, Pilar Caamaño Chinchilla, Roman Porozov, Wendy Weng, Victor Calomfir, Ştefan Sorin Nedelcu, Sara Baraglia, Pengcheng Zheng, Mihaela Beatrice Luca, Cristian Stama, Cornel Andrei Manole, Claudiu Samson, Cătalin Găvan, Bogdan Botezatu, Daniela Elena Rusu, Andreea Luca, Alexandru Kertesz, Alexandru Gherghel şi Adrian Antonescu. De-a lungul timpului, în dezvoltarea proiectului Mendeleev au fost investiţi 300.000 de euro.

Elementul de noutate:

Printre elementele de noutate aduse de platforma Mendeleev, rezentanţii companiei enumeră: prezentarea elementelor chimice interactive, prin intermediul galeriilor de prezentare şi clipurilor video, fiind stimulate astfel procesele cognitive vizuale cu ajutorul cărora informatiile sunt fixate mult mai uşor; accesul facil la informaţiile despre toate elementele chimice, prin intermediul grupărilor şi filtrărilor ad-hoc; faptul că aplicaţia dispune de un laborator virtual, cu experimente 100% sigure faţă de experimentele clasice de laborator unde se folosesc reactivi periculoşi, precum şi suportul multilingvistic pentru limbile română, engleză, germană, rusă, franceză, italiană, spaniolă, turcă, chineză şi japoneză.

Efectele inovaţiei:

Website-ul mendeleev.me este vizitat de utilizatori din 148 de ţări, cu o medie de 600 de accesări în fiecare zi, iar aplicaţia este descărcată de utilizatori din 104 ţări. În 2019, aplicaţia iOS era instalată în proporţie de 70% pe telefoane şi 30% tablete, însă în trimestrul 2 din 2020 procentele s-au inversat. Într-o singură zi, aplicaţia de mobil a fost descărcată de 90.000 de utilizatori. Alte două efecte menţionate de Luca Nicolae sunt: creşerea interesului noilor generaţii pentru materia chimie şi faptul că proiectul este 100% verde.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.