Economia SUA a fost aproape de stagnare în primul trimestru, din cauza iernii deosebit de aspre

Postat la 30 aprilie 2014 34 afişări

Economia Statelor Unite a înregistrat în primul trimestru o creştere de numai 0,1%, cea mai slabă evoluţie din ultimii trei ani, din cauza iernii deosebit de aspre, potrivit datelor preliminare publicate miercuri de Departamentul pentru Comerţ.

Economia SUA a fost aproape de stagnare în primul trimestru, din cauza iernii deosebit de aspre

 Analiştii anticipau că avansul PIB va încetini la 1%, de la 2,6% în ultimul trimestru al anului 2013, relatează MarketWatch.

Investiţiile în echipamente şi construcţii de locuinţe au scăzut, ca şi exporturile şi cheltuielile guvernamentale, în timp ce creşterea stocurilor companiilor a încetinit.

În pofida creşterii lente de la începutul acestui an, indicatorii disponibili sugerează că economia SUA va accelera în trimestrul al doilea pentru că angajările, cheltuielile de consum şi investiţiile amânate în primul trimestru din cauza vremii nefavorabile vor avea loc în primăvară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-sua-a-fost-aproape-de-stagnare-in-primul-trimestru-din-cauza-iernii-deosebit-de-aspre-12557388
12557388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.