Economia SUA a crescut cu 3,7% în trimestrul doi, peste estimările iniţiale

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 27 august 2015 40 afişări

Economia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 3,7%, peste estimarea iniţială a Departamentului pentru Comerţ, de 2,3%, datorită cheltuielilor pentru aşteptări ale populaţiei şi companiilor, transmite Bloomberg.

Estimarea medie a 79 de analişti intervevaţi de Bloomberg indica o creştere a PIB de 3,2%.

Informaţia a apărut în condiţiile în care oficialii Rezervei Federale trebuie să decidă dacă creşterea economică este suficient de puternică pentru a suporta prima majorare a dobânzii de politică monetară după 2006, cel mai devreme în septembrie.

În timp ce piaţa muncii a înregistrat progrese, iar rata şomajului a scăzut în iulie la 5,3%, inflaţia se află cu mult sub ţinta de 2% a băncii centrale, iar volatilitatea burselor la nivel mondial ar putea întârzia creşterea dobânzilor.

A treia estimare referitoare la evoluţia PIB în trimestrul al doilea urmează să fie publicată la sfârşitul lunii septembrie.

Cel mai important factor care a dus la revizuirea PIB în trimestrul al doilea a fost creşterea investiţiilor companiilor, în special în construcţii, cercetare şi dezvoltare, precum şi majorarea stocurilor.

Cheltuielile în domeniul proprietăţii intelectuale au avansat cu 8,6%, cel mai mult după ultimul trimestru din 2007.

Cheltuielile de consum ale populaţiei, care reprezintă aproape 70% din economia americană, au urcat cu 3,1% în termeni anuali, faţă de estimarea iniţială de 2,9%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ECONOMIE,
/actualitate/economia-sua-a-crescut-cu-3-7-in-trimestrul-doi-peste-estimarile-initiale-14690880
14690880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.