Economia Chinei a crescut cu 6,9% anul trecut

Postat la 18 ianuarie 2018 31 afişări

Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,9%, peste estimările oficiale, de 6,5%, informează BBC.

Economia Chinei a crescut cu 6,9% anul trecut

Anunţul ar trebui să fie pe placul investitorilor din întreaga lume, dar există observatori care cred că rezultatele reale sunt mai mici decât cele raportate oficial. Doar luna aceasta, guvernatorul regiunii Mongolia Interioară şi responsabilii oraşului industrial Tianjin au admis că rapoartele economice din 2016 au fost supraevaluate.

Dacă valoarea comunicată este reală, atunci creşterea este cea mai mare din ultimii doi ani şi pentru prima oară din 2010 economia a crescut mai mult decât anul precedent.

Pe de altă parte, FMI a avertizat în mai multe rânduri asupra creşterii datoriilor chineze ăi a recomandat autorităţilor să se concentreze mai puţin pe creştere şi mai mult pe îmbunătăţirea situaţiei financiare a băncilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
economie,
china,
trecut,
bbc,
estimari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.