Economia Britanică continuă să surprindă: Aceasta a crescut cu 0,2% în al doilea trimestru al acestui an, dublu faţă de estimările Băncii Angliei. „A existat o creştere decentă atât în retail, cât şi în producţie.”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 11 august 2023 24 afişări

Economia Britanică continuă să surprindă: Aceasta a crescut cu 0,2% în al doilea trimestru al acestui an, dublu faţă de estimările Băncii Angliei. „A existat o creştere decentă atât în retail, cât şi în producţie.”

Economia Marii Britanii a înregistrat cea mai puternică creştere trimestrială în mai mult de un an, o demonstraţie surprinzătoare care va menţine presiunea asupra Băncii Angliei în lupta de a domoli inflaţia, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a crescut cu 0,2% faţă de primul trimestru, cea mai mare creştere de la începutul anului 2022, a anunţat vineri Office for National Statistics. Banca Angliei previzionase o expansiune de 0,1%. Producţia în iunie a crescut cu 0,5%, mai mult decât dublu faţă de aşteptările econimiştilor.

„Acesta este un set de date încurajator”, a spus Kitty Ussher, chief economist la Institute of Directors. „A existat o creştere decentă atât în retail, cât şi în producţie.”

Lira sterlină s-a apreciat cu 0,4% faţă de dolar, până la 1,2723 dolari, revenind de la minimul ultimei săptămâni. Pieţele au întărit pariurile privind înăsprirea politicii monetare, ducând şansa unei creşteri de 25 de puncte de bază la aproape 90% faţă de 80% anterior.

Cheltuielile de consum au crescut cu 0,7%, cea mai mare creştere trimestrială din mai mult de un an. Investiţiile în afaceri au crescut cu 3,4%, un ritm similar cu trimestrul precedent. S-a înregistrat şi o creştere puternică a cheltuielilor guvernamentale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marea Britanie,
economie,
crestere,
UK,
Anglia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.