Echipa lui Donald Trump le cere ambasadorilor numiţi pe criterii politice să părăsească posturile

Postat la 06 ianuarie 2017 192 afişări

Echipa lui Donald Trump le cere ambasadorilor numiţi pe criterii politice să părăsească posturile

Echipa de tranziţie a preşedintelui-ales al SUA, Donald Trump, a emis o solicitare prin care le cere ambasadorilor numiţi pe criterii politice de Administraţia Barack Obama să părăsească posturile până la instalarea noului lider al SUA, pe 20 ianuarie, relatează cotidianul The New York Times.

Anunţul a fost făcut de ambasadorul SUA în Noua Zeelandă, Mark Gilbert. "Eu voi pleca pe 20 ianuarie", a transmis Mark Gilbert, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Mandatul a fost emis fără excepţii, printr-un ordin trimis Departamentului de Stat pe 23 decembrie", a spus Gilbert.

Administraţiile precedente, ale ambelor partide, le permiteau diplomaţilor numiţi politic, mai ales celor care au copii ce merg la şcoală, să rămână în posturi câteva săptămâni sau luni după schimbarea preşedintelui.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.