EBA i-a scris comisarului Reding despre amendamentul la Constituţie privind titulatura minorităţilor

Postat la 04 iunie 2013 52 afişări

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a trimis, marţi, o scrisoare comisarului european Viviane Reding, în care o informează pe aceasta despre amendamentul la Constituţie al deputaţilor PNL Mircea Dolha şi George Crăciunescu privind interzicerea folosirii termenului "român" în titulatura minorităţilor.

EBA i-a scris comisarului Reding despre amendamentul la Constituţie privind titulatura minorităţilor

"Îmi exprim îngrijorarea că aceste amendamente ar putea fi validate de Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, care este condusă de chiar preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu. Această teamă este întemeiată pe faptul că, în ciuda unor poziţionări publice critice ale unor reprezentanţi ai etniei rome, dar şi a mai multor oameni politici (printre care şi eu), majoritatea USL din Parlamentul României nu a exprimat niciun punct de vedere prin care să se delimiteze de iniţiativa PNL. Mai mult, de-a lungul timpului, au existat diverse poziţionări ale unor parlamentari ai Partidului Social Democrat care susţineau că nu ar mai trebui folosit termenul «rom», ci acela de «ţigan», care are însă, în limba română, o conotaţie profund negativă", se arată în scrisoarea europarlamentarului PDL, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eba-i-a-scris-comisarului-reding-despre-amendamentul-la-constitutie-privind-titulatura-minoritatilor-10924568
10924568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.