Easy Jet revine la Bucureşti cu zboruri către Londra

Autor: Cristina Roşca Postat la 04 iulie 2013 10125 afişări

Compania aeriană low cost Easy Jet revine pe piaţa locală cu o cursă Bucureşti-Londra Gatwick începând cu 17 octombrie, potrivit site-ului companiei, citat de Ziarul Financiar. Preţul unui bilet (pentru fiecare segment) va începe de la 39,99 de lire sterline.

Easy Jet revine la Bucureşti cu zboruri către Londra

Potrivit site-ului Easy Jet compania va opera patru zboruri pe săptămână, în zilele de luni, joi, vineri şi duminică.

Către Londra, din Bucureşti mai operează şi alţi doi operatori low-cost, WizzAir şi Blue Air. Ambii zboară însă către aeroportul Londra Luton, un aeroport mai mic aflat la circa 50 de kilometri de capitala Marii Britanii. Gatwick este al doilea cel mai mare aeroport internaţional din Londra, după Heathrow. Compania aeriană Easy Jet a mai fost prezentă pe piaţa locală până în toamna lui 2011. Atunci operatorul realiza curse din Bucureşti către Milano şi Madrid, mai scrie Ziarul Financiar.

PESTE PATRU MILIOANE DE PASAGERI AU ZBURAT ÎN 2012 FOLOSIND AVIOANELE COMPANIILOR LOW-COST, un nou record pentru aviaţia românească. Wizz Air şi Blue Air, singurii operatori care contează în piaţă - Ryanair zboară doar de la Târgu-Mureş şi Constanţa, iar easyJet şi Germanwings au părăsit  anterior România - îşi împart piaţa prin diferitele zone de influenţă. Dacă Wizz Air controlează Ardealul şi Banatul prin cursele de la Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Arad şi Timişoara, rivalii de la Blue Air deţin supremaţia în zona Moldovei prin aeroportul pe care îl deţin la Bacău. "Dacă ne uităm cum s-a format clientela companiilor low-cost, e clar că românii care muncesc în străinătate şi ajungeau acolo cu autocarul au trecut acum la avion", spunea anterior Antoniu Niţu, şeful Lufthansa Aerotravel City Center, una dintre principalele agenţii de turism din România, explicând motorul principal al dezvoltării acestui segment de piaţă. Ultimii cinci ani au adus tot mai mulţi pasageri în aeronavele celor două companii, iar numărul de destinaţii înspre care se poate zbura din România a ajuns la circa 70. Bătălia cea mare se dă însă pentru Bucureşti, principalul punct de referinţă în transportul aerian, unde companiile a trebuit să renunţe la operarea pe aeroportul Băneasa şi să se mute pe Otopeni, asta implicând scumpirea biletelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
zboruri,
Easy Jet
/actualitate/easy-jet-revine-la-bucuresti-cu-zboruri-catre-londra-11087053
11087053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.