E oficial: Auchan a preluat Real

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 noiembrie 2012 97 afişări

A fost făcută publică închieierea tranzacţiei dintre grupul francez Auchan şi cel german Metro care a vândut operaţiunile a 91 de hipermarketuri în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România. Iată că în cele din urmă, la doi ani de la debutul zvonurilor privind interesul nemţilor de a-şi vinde hipermarketurile de pe piaţa locală, vânzătorii au găsit cumpărător.

Reprezentanţii grupului german au negat cu îndârjire în trecut că doresc să renunţe la această divizie, dar iată o dovadă în plus că nu iese fum fără foc. "Prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia," declara Vianney Mulliez, preşedintele consiliului de administraţie al grupului Auchan.

Reprezentantul grupului german, Olaf Koch, preşedintele comitetului de direcţiune Metro AG, afirmă că "În Auchan am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est."

Retailerul deţinut de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, are în România o reţea de zece magazine şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 372,4 milioane de euro, cu o pierdere de 1,7 milioane de euro. Francezii pregătesc încă o inaugurare, în cartierul bucureştean Giuleşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oficial: Auchan,
preluat,
Real
/actualitate/e-oficial-auchan-a-preluat-real-10359983
10359983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.