LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

După Italia, şi Franţa suspectează că a avut cazuri de Covid-19 de la începutul lunii ianuarie. Mărturiile unor bolnavi

Postat la 03 aprilie 2020 7311 afişări

După Italia, şi Franţa suspectează că a avut cazuri de Covid-19 de la începutul lunii ianuarie. Mărturiile unor bolnavi

Este dificil de spus oficial dacă primele cazuri de Covid-19 au fost prezente în Franţa încă din timpul iernii şi au trecut neobservate. În Franţa primele cazuri de contaminare cu coronavirus au fost identificate oficial pe 24 ianuarie, relatează Le Parisien.

"Coronavirusul a fost prezent în Franţa de la începutul lunii ianuarie?" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) datează apariţia primelor simptome ale virusului în China la 8 decembrie, ceea ce, logic, ar sugera posibilitatea contaminării în săptămânile următoare a ţărilor cu mult comerţ cu Asia, cum ar fi Franţa, relatează Le Parisien.

Simptome similare înaintea cazurilor oficiale

Există numeroase mărturii ale unor persoane care au suferit de simptome Covid-19 înainte de depistarea oficială a primelor cazuri în Franţa. Contactaţi de ziarul Le Parisien, mai mulţi dintre ei descriu că au fost diagnosticaţi cu gripă sau răceli cu simptome neobişnuite, cum ar fi pierderea temporară a gustului sau a mirosului, diaree, tuse puternice care durează, oboseala şi / sau dificultate de respiraţie. Cu toate acestea, până acum nu au putut să efectueze un test care să confirme sau să nege contaminarea.

În această etapă a epidemiei nu toţi specialiştii ţin acelaşi discurs despre data apariţiei efective în Franţa. „O prezenţă la începutul lunii ianuarie este foarte probabilă, chiar şi înainte”, susţine Jean-François Guégan, director de cercetare la INRA-CIRAD şi specialist în ecologia bolilor infecţioase şi parazitare

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
cazuri,
incepere,
prezentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.